Uutiset ja yhteiskuntaYmpäristö

Kaavan-1. Grand Prix Sotši: kaikki voittajat

Vuoden 2014 olympialaisiin, joka pidettiin Sotšissa, päätettiin rakentaa kaupungin kilparadalla. Kilparadoille sijaitsee alueella kaupungin Olympic Park. Ennen olympialaisia kaupungin on ollut useita tapahtumia lisäämiseksi kiinnostusta autossa ulottuu alueelle Venäjän federaation. Talvella 2013 kaupungin Sotshin vieraili Berni Ekklstoun, katsella edistymistä rakennustöiden radalla.

Ensimmäisen Grand Prix Formula 1 Venäjällä Sotshissa 2014

Ensimmäisessä kilpailussa radalla tapahtui syyskuun puolivälissä 2014 viikkoa ennen virallisia avajaisia tien. Jälkeen yhden kuukauden piiri otti yhden vaiheista kaavan 1 sarja. Tulosten mukaan Grand Prix Sotshissa 2014 voittaa kovaa kamppailua onnistui Lewis Hamilton. Hopeamitalisti Kilpailun oli tallikaverinsa Hamilton "Mercedes' saksalainen kuljettaja Nico Rosberg. Kolmannella sijalla oli suomalainen Valtteri Bottas. Se on osoittanut nopein aikaisesti piireissä ensimmäisen GP Formula 1 Sotšissa, ajo viimeksi 5848 m kohti min 1,40,896.

Päivää ennen kisaa näistä piloteista samassa järjestyksessä valmis pätevyys. Britti Dzhenson batton ja Venäjän Daniil Kvyat lauantain ajot otettiin 4. ja 5. paikoissa. Sunnuntain kilpailussa Button toistuvista ajot tulokseen, mutta Kvyat oli 14. asentoon.

Grand Prix 2015

Toinen GP kaavan 1 Sotshissa pidettiin 2015. Perusteella pätevyyden oli ensimmäinen paikka Nico Rosberg. Perämies, joilla oli mahdollisuus aloittaa ensimmäisen kentän oli toinen pilotti, "Mercedes' Lewis Hamilton, ja kolmas oli Valtteri Bottas. Näin ollen toinen kausi peräkkäin ensimmäisessä kolmessa paikassa lauantain ajot oli sama ratsastajaa, mutta ohjaajat "Mercedes" vaihtoivat paikkoja.

Sunnuntaina voittaja Grand Prix Formula 1 Sotshissa oli toinen vuosi peräkkäin Briton Hamilton. Toinen oli Saksan Sebastian Vettel, joka edustaa "Scuderia", ja kolmannen sijan ottanut Meksikon Perez. Saksan osoitti nopeimman kierrosajan - 1,40,071 min.

Nico Rosberg, joka lauantaina voitti paalupaikka, joutui maaliin aikaisin viasta johtuen kaasupoljin. Valtteri Bottas, joka alkoi kolmannesta sijasta, oli onnettomuus, eikä loppuun, mutta hän laski 12: nnen paikkansa suomalaisena ajoi 90% välillä.

Kaavan 1 Sotshissa 2016

Venyttää suosituin maailmassa tapahtui Sotšin radalla kolmannen kerran peräkkäin vuonna 2016. Ensimmäiset kaksi paikkaa täyttäviä kilpailussa lauantaina vei saksalaiset Vettel ja Rosberg. Kolmas ja neljäs oli suomalaisia Bottas ja Räikkönen vastaavasti ja 5. sija jätti Brasilian Felipe Massa.

Sunnuntaina kilpailussa voitti lentäjä "Mercedes' Nico Rosberg. Toinen oli Lewis Hamilton, joka nousi toiseksi alkaen kymmenes. Viidennes oli Felipe Massa, ja suomalaiset vaihtoivat - Räikkönen voitti pronssia rotu, ja Valtteri Bottas jäi pois palkintokorokkeelle. Voittaja kisan Nico Rosberg oli kirjoittanut nopein kierros, kierros ajon jälkeen 52 minuuttia 1,39,094.

Grand Prix 2017

Huhtikuussa 2017 neljäs viimeiset 4 vuotta Grand Prix Formula 1 Sotshissa. Perusteella pätevyyden paalupaikan Vettel voitti Saksan kanssa "Ferrari". Kimi Raikkonen sijoittui toiseksi. Toisesta linja alkoi Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton, joka otti 3. ja 4. paikkoja vastaavasti.

Grand Prix Formula 1 Sotshissa vuonna 2017 voittanut suomalainen Bottas, joka siirtyi "Mercedes" päätyttyä uran Niko Rosberg ilmoitti. Kumppani Valtteri joukkue British kuljettaja Lewis Hamilton maaliin neljäntenä. Välillä kaksi ohjaajat "Mercedes" sijaitsevat kaksi "Scuderia" auto - Sebastian Vettel oli toinen ja Kimi Raikkonen sijoittui kolmanneksi. Paras kierrosaika asetettiin 49-kierros Kimi Raikkonen - 1,37,844 min.

Niinpä 4-vuotiaille Grand Prix Formula 1 Sotshissa aina voitto vietettiin kuljettaja "Mercedes" joukkue - Hamilton kahdesti ja kerran - Rosberg ja Bottas.