Urheilu ja FitnessYleisurheilu

Yleisurheilu olympialaisissa: seiväshyppy, vasara heittää, rele, käynnissä esteitä

Yleisurheilu olympialaisissa esiintynyt Ateenassa vuonna 1896. Se oli ensimmäinen peli tänään. Ja sen jälkeen poikkeuksetta esitettävä ohjelmissa urheilu foorumeilla 4 vuoden välein.

Vain miehille

Ensimmäinen moderni olympialaisissa yleisurheilu esitettiin muutama suoritusmuotoihin - aikavälillä, hyppyjä ja korkeus, kuulantyöntö ja kiekonheitto. Useimmat niistä ovat menestyneet edustajat Yhdysvalloissa. Vain onnistunut voittaa kilpailu englantilainen Edwin Flack 800 ja 1500 metriä ja maraton oli ensimmäinen kreikkalainen - Spyridon Louis. Sitten se on pelattu 12 sarjaa mitalia, joista 9 voitti amerikkalaiset.

Ensimmäistä kertaa yleisurheilun Olympialaisissa oli yksinomaan miesten etuoikeus. Naiset osallistua virallisiin kilpailuihin ei sallita. Tilanne jatkui vuoteen 1928. Vain tämän vuoden kisoissa Amsterdamissa oli naispuolisilla koehenkilöillä.

Joten ensimmäistä kertaa naiset osallistuivat IX kesäolympialaisten: naisten 100 ja 800 metriä, rele 4 100, korkeushyppy ja kiekonheitto.

vasara heittimet

Vasara heittää ensimmäistä kertaa historiassa sisällytetty ohjelmaan II olympialaiset Pariisissa vuonna 1900. Sitten kilpailu tuli 5 urheilijat kahden maan - Yhdysvallat ja Ruotsi. Tämän seurauksena koko palkintokorokkeelle sai Amerikan urheilijoita. Dzhon Flenagan voitti tuloksella 51 metriä ja 1 cm. Tämä oli ensimmäinen olympiaennätyksen moukarinheittoon.

Murtaa hegemonian amerikkalaiset olympialaisissa oli vain vuonna 1928 irlantilainen Pat O Callaghan. Vuonna 1960 Roomassa ensimmäistä kertaa hän voitti voiton Neuvostoliiton urheilija Vasily Rudenko lähetti kierros 67 metriä ja 10 senttimetriä. Tämän seurauksena eniten kultamitalia olympialaisissa tässä lajissa ovat voittaneet vain Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen urheilijat - 7. Viisi kertaa voitettu unkarilaiset, joka onnistui myös luoda hyvä koulu tässä urheilussa, kahdesti irlantilainen ja yksi saksalainen, suomalaiset, puolalaiset, japani ja slovenialaiset. Tänään, nykyinen olympiavoittaja kuria vasaran heitto miehillä - on Tadzhikistanin Dilshod Nazarov. Tuloksena on vaikuttava: 78 metriä ja 68 cm.

Maailmanennätys moukarinheittoon pidetään 30 vuotta. Vuodesta 1986, kukaan ei voi ylittää saavutuksia Neuvostoliiton urheilija Yuriya Sedyh, lähetti vasaran 86 metriä ja 74 cm.

seiväshyppääjä

Kuten edellä mainittiin, vuonna 1896 APSK järjestettiin ensimmäinen nykyhistorian olympialaisten. Seiväshyppy on ohjelmassaan. Kilpailuun osallistui 5 urheilijat - Amerikan 2 ja 3 Kreikan. Tämän seurauksena omistajat vain pronssi meni kilpailu, hän Evangelos Damaskos. Hänelle tehtiin listanysä 2 metriä 60 senttimetriä. Ensimmäinen olympiavoittaja - on Yhdysvaltain edustaja Wells Hoyt, hän lensi 3 metrin korkeuteen 30 senttimetriä.

Sittemmin seiväshyppy sisällytetty ohjelmaan kunkin olympiadin. Monia erinomaisia puserot ja joukossa Neuvostoliiton ja Venäjän Urheilukoulu.

80 urheilu pallo tallessa Sergey Bubka ja Rodion Gataullin. Viime Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen tuli puolestapuhuja Venäjällä ja Bubka - maajoukkueen Ukrainan. Tulos Sergei, muuten toistaiseksi kukaan on onnistunut ylittämään. Vuonna 1994 kilpailu Italian Sestriere urheilija otti baarissa 6 metriä 14 senttimetriä. Tämä levy on säilytettävä 22 vuotta. Vaimeaa hänet ja olympialaisissa. Seiväshyppy kuria tuli hänen kultaa 1988 Soulissa. Uransa aikana hän asettaa 35 maailmanennätystä.

Naisella ei tulos ylitti ulkona venäläinen nainen Eleny Isinbaevoy. Planck 5 metriä 6 senttimetriä, se on solminut elokuussa 2009 lavalla Kultaisen liigan Zürichin, ei ole vielä saatettu kukaan muu. Se oli hänen 27. maailmanennätys.

rele

Mixed rele Olympialaisissa otettiin käyttöön vuonna 1908. Turnaus järjestettiin Lontoossa.

Yhteensä osallistui 7 joukkuetta. Sostoyazaniya merkitys on muodostunut siitä, että kaksi ensimmäistä vaihetta urheilijat juosta 200 metriä, kolmantena - 400, ja viimeinen - 800 metriä. Joukkueet kilpailivat pareittain voittajat meni suoraan finaaliin olympialaisten.

Sillä kultamitalin kuria "sekoitettu rele" seurauksena taistelee Unkarissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Amerikkalaiset pitivät etäisyys 3 minuuttia 29,4 sekuntia ja voitti turnauksen. Tässä ovat nimet mestareita - Nathaniel Cartmell, Dzhon Teylor, William Hamilton Melvin Sheppard. Saksalaiset kääntyi hopeaa Unkarin maajoukkueessa - pronssia.

Running aitajuoksu

100 metrin aitajuoksu - on yksi olympialaisten yleisurheilu tieteenalojen. Viimeisessä Games Lontoossa vuonna 2016. Kilpailu järjestettiin vain naisille. Miehet osallistuivat etäisyydellä 110 metriä.

Koko kauden tällaiseen ohjelmaan ylläpitää hegemonian amerikkalaisten urheilijoiden. Mutta olympialaiset saivat mennä vain kolme osallistujaa. Oli hämmästyttävää tarina ja kaikki - kauden johtaja, urheilija Yhdysvalloista Kendra Harrison, ei läpäissyt Yhdysvaltain valintaa. Mutta samaan aikaan, kun vain 3 viikon kuluttua hävinnyt suorituskykyä, hän rikkoi maailmanennätyksen, ennen kiinni lähes 30 vuotta. Kilpailuissa Lontoossa, hän on voittanut sata metrin aitajuoksu 12,2 sekuntia.

Klo itse pelit tulivat 48 urheilijoille, jotka jaettiin kuuteen kilpailuista. Tulosten mukaan alustavia vaiheita seuraavalle kierrokselle on ollut urheilijoita Yhdysvalloissa, Belgiassa, Suomessa, Kanadassa, Bahama, Iso-Britannia, Saksa, Norja, Jamaika, Puerto Rico, Valko-Venäjä, Nigeria, ja Ranska.

Fanimme ikimuistoisimmat suorituskykyä valkovenäläisille Alina Talai. Alustavassa kilpailussa hän tuli maaliin toiseksi tuloksella 12,74 sekuntia.

Jos välierässä hän osoitti samalla, sitten taas voi saada toiseksi. Mutta urheilijan suorituksen paljon huonompi. Hän juoksi matkan 13,66 sekuntia ja tuli maaliin viimeisenä.

Finalistit ovat urheilijoita Yhdysvalloissa, Britanniassa, Saksassa, Bahama ja Kanada. Kuten asiantuntijat ennustivat, yleisurheilu olympialaisissa on tullut kruunun kuria amerikkalaisille, koska tällainen ohjelma, kaikki mitalit menivät heille. Olympiavoittaja tuli Brianna Rollins tuloksella 12,48 sekuntia.

Kolmiloikka

Vuonna kolmiloikka Lontoon olympialaisissa kilpailut järjestettiin sekä miehillä että naisilla. 48 osallistujaa kilpaili mitalit keskuudessa vahva puoli ihmiskunnan. Finalistit pätevä vain 12. Joukossa - edustajat Yhdysvallat, Kiina, Kolumbia, Portugali, Guyana, Kuuba, Meksiko, Ranska ja Puola. Monille finalistit se ei ollut ensimmäinen olympialaisiin. Kolmiloikka oli toinen hyöty amerikkalaisten urheilijoiden.

Finaalissa tuloksella 17 metriä 86 senttiä voitto meni American Christian Taylor, hopea käänsi maanmiehensä Uilla Kleya, pronssi - kiinalaisessa Dun Binya.

mitali sijoitukset

Yleisurheilu olympialaisissa perinteisesti tuo maajoukkueiden eniten mitaleita. Vasta viime kisoissa Rio 47 sarjaa mitaleja on pelattu.

Ennen kaikkea mitalit voitti Yhdysvaltain urheilijat - 13 kultaa, 10 hopeaa ja 9 pronssia. 6 voittoja kenialaiset ja Jamaikan urheilijat.